این جشنواره باحضور میهمانان در سایه سار درختان انبه به شکل باشکوهی برگزار شد.
در ابتدای این جشنواره حمیراریگی فرماندار شهرستان قصرقند ضمن خیرمقدم، از حضور گسترده مردم و مسئولین در اولین جشنواره گردشگری غذای انباگ قدر دانی کردند و افزودند: امروز استان پهناور سیستان و بلوچستان با آداب ، رسوم و فرهنگ توانسته جای پای خوبی در کشور ایجاد کند.
فرماندار قصرقند درادامه افزود؛ ماوظیفه داریم فرهنگ غنی مردمانمان را به جهانیان معرفی کنیم و امروز با توجه به اینکه قصرقند هنوز شهرستان نوپایی است ولی دارای پتانسیل بالایی است و بنا داریم این ظرفیتها را برجسته نماییم.
در ادامه مجتبی میرحسینی معاون گردشگری سیستان و بلوچستان با برشمردن اهمیت و نقش گردشگری در توسعه و رشد اقتصادی، تعالی روح واندیشه مردم ، وحدت آفرینی، اشتغال و امنیت پایدار افزودند:با توجه به ماهیت فرابخشی گردشگری، اجتماع گروههای مختلف در جشنواره انباگ را فرصتی برای همه جانبه نگری و هم افزایی جهت توسعه استان بر محور گردشگری را فراهم آورده است.
وی گفت :نقش رسانه ها در شکل گیری تصویر ذهنی نسبت به مقاصد گردشگری را مهم دانسته و خواستار همراهی و همکاری بیشتر رسانه ها در بیان فرصت ها، ظرفیت ها و ویژگی های مثبت استان جهت جذب بیشتر سرمایهگذاران و گردشگران شدند.
معاون گردشگری بیان کرد:محصول گردشگری استان فرهنگ است و فرهنگ مردمان سیستان و بلوچستان عامل اصلی ترسیم سیمای مثبت استان در نگاه گردشگران داخلی و خارجی شده است.
این مسئول از تقویم شدن رویدادهای پدیده های تک مکانی و تک زمانی جهت معرفی بیشتر و افزایش شهرت استان در طول سال در قالب جشنواره های گردشگری خبر داد و افزود:غذا از مولفه های اصلی گردشگری و از معیارهای مهم سفر است که درسالهای اخیر به ارتباط بین غذا و جذب گردشگر توجه ویژه صورت گرفته و مفهوم جدیدی در حوزه گردشگری با عنوان گردشگری غذا شکل گرفته است.
میرحسینی اعلام کرد:بعد از محل اسکان، غذا نقش تعیین کننده ای در حوزه سفر و گردشگری دارد.
مجتبی میرحسینی گفت:سفره گردشگری خالی از غذای محلی نمی تواند جذاب باشد و سفره ای سالم از غذای محلی در نقاط مختلف استان، در واقع دارویی محلی برای سلامتی بدن بشمار می رود.
معاون گردشگری اظهار کرد:سفره های سنتی نسل های گذشته به دلیل صنعتی شدن جوامع، شهرنشینی، اشتغال طولانی مدت، کمبود وقت و گرم شدن طبع خوراک افراد جای خود را به سفره های مدرن و فست فودی داده است.
وی در بخش پایانی عنوان کرد : شناسنامه دار شدن غذاها در سیستان و بلوچستان برای انتقال این میراث مهم به نسل بعد در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی قراردارد و بزودی غذای انباگ قصرقند در فهرست میراث ملی به ثبت خواهد رسید.