به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، مجتبی میرحسینی در این مراسم اظهار کرد: انسانها از طریق رفتار، آداب و رسومی، باورها، عقاید و ایدئولوژی که دارند فرهنگ را شکل می دهند و بنابراین فرهنگ، نقشه راه شناخت انسانهاست و صنایع دستی بخشی ارزشمند از فرهنگ و پل ارتباطی هنر صنعت و میراث و هویت بین نسلی ماست.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: تداوم صنایع دستی از گذشته تا به امروز پیوند و انسجام درون فرهنگی را نشان می دهد.
دبیر رویدادهای گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: سیستان و بلوچستان از اقوامی با آداب و رسوم متفاوت و متنوع تشکیل شده است که هر کدام از این اقوام با توجه به تاریخ و فرهنگ خود در صنایع دستی و هنرهای سنتی حرف های بسیاری برای گفتن دارند.
این مسئول ادامه داد: صنایع دستی در سیستان و بلوچستان به عنوان نماد حیات اقتصاد خانواده است و امروزه بعنوان جلوه ای از تولیدات غیر نفتی سهم مهمی در اقتصاد خصوصا اقتصاد مقاومتی دارد و باید بیش از گذشته مورد حمایت و توجه قرار گیرد.
وی کم هزینه بودن، ارزش افزوده، آموزش کوتاه مدت، بازار کار، زود بازده بودن و عدم امکان رقابت و تولید مشابه بسیاری از کالاهای صنایع دستی برای کشورهای پیشرفته را از ویژگی هایی دانست که می تواند به اقتصاد خانواده ها کمک شایانی نماید و گفت: در واقع صنایع دستی پلی میان اقتصاد و فرهنگ است.
وی افزود: بابرگزاری اینگونه رویدادها نه تنها کمک به اشتغالزایی و اقتصاد بلکه معرفی وحفظ فرهنگ اصیل مردمان سیستان و بلوچستان است که از گذشته تا به امروز حفظ شده و محصول گردشگری استان که همان فرهنگ است را ساخته است.
میرحسینی بیان کرد: باید در استراتژی و برنامه های توسعه خود سهم قابل توجهی را به صنایع دستی اختصاص دهیم و باتوجه به ارتباط تناتنگ و تاثیر پذیری و تاثیرگذاری متقابل صنایع دستی در گردشگری و بالعکس، حضور گردشگران باعث رونق اقتصادی، افزایش تولید، بالا بردن کیفیت و حفظ اصالت محصولات صنایع دستی خواهد شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: در منطقه ای که صنایع دستی فاخرتری داشته باشیم قطعا حضور گردشگران را بیشتر شاهد خواهیم بود بنابراین توسعه و ترویج هدفمند صنایع دستی علاوه بر حفظ فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها،تنوع بخشی به جاذبه های گردشگری،افزایش شهرت منطقه و رشد اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
این مسئول در پایان گفت: امیدواریم با ثبت ملی این رویداد همه ساله شاهد برگزاری این جشنواره به شکل با شکوهتر برای معرفی هر چه بیشتر منطقه در سطح ملی و بین المللی باشیم.
انتهای پیام