معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان: گردشگری

سیستان و بلوچستان در آستانه یک تجربه خیره کننده قرار گرفته است 

سیستان و بلوچستان در آستانه یک تجربه خیره کننده قرار گرفته است 

میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان
یک‌شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۶۴۷ بازدید

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان:


سیستان و بلوچستان در آستانه یک تجربه خیره کننده قرار گرفته است

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، مجتبی میرحسینی اظهار کرد: افزایش حضور گردشگران داخلی و خارجی در چابهار نشان دهنده روند رو به رشد این منطقه با مشارکت فعال مردم و جوامع محلی می باشد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه عده‌ای در راه توسعه این استان سنگ اندازی و مانع تراشی می‌کنند، افزود: آمریکا و هم پیمانانش نگران تاثیر دیپلماسی پنهان گردشگری هستند چراکه وقتی گردشگران اقصی نقاط جهان به ایران سفر می کنند و با فرهنگ و تمدن مردمان مهمان نوازش آشنا می شوند دیگر دروغ پردازی و سیاه نمایی دولت ها تاثیرگذار نخواهد بود لذا باید با ایجاد رعب و هراس و احساس ناامنی مانع از دیده شدن تصویر واقعی ایران در افکار و اندیشه جهانی شوند.

وی گفت: چابهار از طریق آب های آزاد فرصت ویژه ای را برای توسعه گردشگری ایران مبتنی بر ظرفیت های ویژه دریا و توسعه دریا محور ایجاد نموده است که تاثیر بسزایی در رشد اقتصادی ایران در آینده نزدیک خواهد داشت بنابراین علیرغم ظاهر امر یعنی استثناکردن چابهار از تحریم ها اما به واقع با ایجاد فضای ناامنی در منطقه قصد دارند انگیزه سرمایه گذاری در سواحل مکران را کاهش دهند.

میرحسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر بالغ بر 90 درصد از تجارت جهانی از طریق دریاها انجام می شود، بیان کرد: مرزهای دریایی ایران فرصت تغییر رویکرد اقتصاد ایران به سمت اقتصاد دریا محور که در این میان گردشگری بدلیل فعال نمودن سایر صنایع از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.

وی یادآور شد: نقش دریا و زیبایی های حیرت انگیزش زمینه را برای بهره برداری هدفمند از آن فراهم نموده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی افزود: نقش و اهمیت گردشگری دریایی در قرن بیست و یکم به اندازه ای است که می توانیم این قرن را قرن گردشگری دریایی بنامیم.

میرحسینی ادامه داد: مزیت های ما در سواحل اقیانوس هند بسیار زیاد است چرا که سواحل مکران با موقعیت استراتژیک در یکی از مهم ترین مسیرهای انرژی و تجارت جهانی را در اختیار ما قرار داده است.

وی گفت: شرایط امروز اقتصادی ایران به شکلی است که برای بهبود وضعیت معیشتی و خروج از اقتصاد تک محصولی بر پایه نفت مستلزم بهره گیری هرچه بیشتر از دریا جهت تأمین معیشت و اشتغال پایدار را ضروری ساخته است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: بهره گیری همه جانبه از موهبت دریا و طراحی نظام توسعه هوشمندانه بر پایه گردشگری با استفاده از فناوری های نوین و ثروت آفرینی از سواحل، بنادر و دریاها، به تغییر تفکر و نگاه سنتی به مفاهیم دریایی و اتخاذ رویکرد نوین نیازمند است، در این میان توسعه اقتصاد دریا محور می‌تواند یکی از ارکان مهم این توسعه تلقی گردد.

وی بزرگترین دستاورد توسعه دریامحور را کسب سهم بیشتری از اقتصاد و حضوری قدرتمند در تمامی‌عرصه‌های دریایی در ابعاد جهانی دانست و گفت: دریا‌ها و سواحل، پتانسیل فوق العاده‌ای در روند اجرای اقتصاد مقاومتی دارند و می‌توانند بخش بزرگی از اهداف اقتصادی کشور را محقق سازند به طوری که علاوه بر ارزآوری به حفظ و مهاجرت معکوس جمعیتی شهرها و روستاهای ساحلی انجامیده است.

میرحسینی تصریح کرد: اقتصاد ایران برای تنوع بخشی به منابع درآمدی با نقش آفرینی جهانی نیازمند حضور جدی در این بستر جدید توسعه می باشد و سرمایه گذاری در عرصه گردشگری با تکیه بر صنایع دریایی در سواحل چابهار و کنارک از جمله مواردی است که می تواند بستر مناسبی را برای توسعه اقتصاد دریا محور فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به درک و آگاهی مردم نسبت به مزیت های سواحل، قطعا اینگونه اقدامات کوردلانه سیاه دلان نابکار در چابهار نمی تواند مانع مهمان نوازی مردم پاک بنیاد این استان خزان ناپذیر باشد و دل دریایی مردمان این سامان خانه امن گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.

انتهای پیام

دیدگاه خود را بیان کنید

Code Image