گلفشان به عنوان یکی از پدیدههای جذاب و گردشگری سیستان و بلوچستان و بهترین روش درمان برخی از بیماریها مطرح است
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، گلفشان یکی از پدیدههای جذاب گردشگری در منطقه بلوچستان و بهترین روش درمان برخی بیماریها است.
این پدیده گردشگری که بیشتر در مناطق ساحلی خزر و دریای عمان است، هر چند در نقاط دیگر دنیا نیز وجود دارد، اما همبستگی این عارضه زمین شناسی با منابع نفت و گاز آن را به پدیدهای جذاب در این دو حوزه تبدیل کرده است.
هفت گلفشان در منطقه چابهار وجود دارد که بزرگترین آنها در جاده کهیر به تنگ واقع است.
اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار و فرمانداری این شهر برای شناساندن هرچه بهتر این پدیده زیبا به مردم کشورمان و جذب دوستداران طبیعت و گردشگرانی که به این منطقه سفر میکنند، به احداث جاده آسفالته، توقفگاه دارای سایهبان با سرویسهای بهداشتی، همچنین مخازن آب آشامیدنی و فروشگاه برای ارائه مواد غذایی اقدام کردند.
اثبات شده است که در درمان بسیاری از بیماریها از جمله در درمان مفاصل و ستون فقرات، بیماریهای عصبی، مراحل اولیه تنگی عروق و انقباضات عضلانی، بیماریهای زنانه و غیره بسیار سودمند است، روش درمانی آن بیشتر به صورت اماله، تزریق، استحمام، شست و شو و کمپرس گرم و غیره است.
گلفشانها با ایجاد مناظر زیبا و بدیع خود میتوانند دیدنیهای متنوع و تماشایی را برای گردشگران به نمایش بگذارند، بهطوری که خروج گل و آب به همراه گاز، این پدیده بکر را دیدنیتر کرده و با ایجاد حوضچههای مملو از آب و گل با خواص درمانی میتواند بسیار جالب، زیبا و حتی شگفتانگیز باشد.
12 گلفشان جذاب کشور در سیستان و بلوچستان وجود دارد و به جز گلفشان «پیرگل» که در محدوده قله بزمان از توابع شهرستان ایرانشهر و با فاصله حدود 300 کیلومتر از دریای عمان قرار گرفته، بقیه آنها در فاصله یک تا دو کیلومتر از دریا در حوزه دریای عمان در محدوده شهرستانهای چابهار و کنارک پراکنده شده است.
انتهای پیام