ارتقاء کیفیت با استاندارد سازی خدمات گردشگری گردشگری

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، نشست کارشناسی به منظور افزایش همکاری دو دستگاه اداره کل استاندارد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در سالن جلسات موزه منطقه ای جنوب شرق در زاهدان برگزار شد. 

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، نشست کارشناسی به منظور افزایش همکاری دو دستگاه اداره کل استاندارد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در سالن جلسات موزه منطقه ای جنوب شرق در زاهدان برگزار شد. 

میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان
سه‌شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴  ۰ نظر   ۱۳۳۷ بازدید

ارتقاء کیفیت با استاندارد سازی خدمات گردشگری

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان تاکید کرد

مجتبی میرحسینی در این نشست اظهار کرد: با توجه به اینکه گردشگری به گفتمان غالب در سطح ملی تبدیل شده و مزیت های این صنعت بیش از گذشته مشخص شده است نیازمند ارتقاء کیفیت خدمات در این بخش هستیم.

وی گفت: نگاه علمی در کنار توجه به نظرات بخش خصوصی برای ترسیم آینده بهتر صنعت گردشگری و یافتن حلقه های مفقوده می تواند شرایط مطلوب تری را برای آغاز سفرهای هوشمند فراهم کند.

معاون گردشگری سیستان و بلوچستان، ارتقای کیفیت خدمات گردشگری با استفاده از استاندارد سازی خدمات برای جذب رضایت گردشگران را مهم دانست و افزود: همکاری و تعامل بیش از پیش با اداره کل استاندارد استان، یکی از راه‌هایی است که ما را در رسیدن به اهداف و افزایش کیفیت خدمات کمک خواهد کرد.

وی ضمن اعلام آمادگی برای انجام فعالیت های مشترک از جمله پژوهش و آموزش با اداره کل استاندارد گفت: برخی مشکلات ایجاد شده در سالهای گذشته به دلیل عدم توجه به تحقیق و پژوهش و صرفا نگاه توسعه ای شکل گرفته است.

میرحسینی راه دستیابی به این مهم را استفاده از تمامی ابزارها و روشهای تخصصی دانست و بیان کرد: آنچه هدف تخصصی بخش گردشگری به شمار می‌آید، قرار گرفتن پیوست علمی اداره کل استاندارد در محتوا و سیستم‌های تعریف شده برای دستیابی به سطحی مطلوب از خدمات است.

وی گفت: تهیه تفاهم‌نامه همکاری و نیز تشکیل کمیته فنی مشترک بدون حضور و نقش دادن به دانشگاه و بخش خصوصی نوعی تصمیم یکجانبه است که عملا اجرایی و امکانپذیر نخواهد بود.

معاون گردشگری سیستان و بلوچستان نگاه جامع به موضوع استانداردسازی خدمات بر اساس دانش و تخصص های لازم در راستای افزایش تعاملات فرابخشی و دستیابی به هدف غایی ارتقای کیفیت خدمات گردشگری را لازمه صنعت پویای گردشگری دانست و افزود: در نسل سوم گردشگری، گردشگران نیاز دارند حس کنند که در زندگی روزانه مردم بومی درگیر شده‌اند و با اشتراک‌گذاری دانش و مهارت برای خلق تجربیات خلاقانه جدیدترین راه کشف فرهنگ‌های بومی، تجربه آن از نزدیک‌ترین فاصله ممکن ایجاد خواهد شد که استاندارد سازی و اعطای گواهینامه استاندارد می تواند اطمینان خاطر بیشتری برای گردشگران در زمینه تجربه های محلی ایجاد کند.

وی گردشگری حلال را از ظرفیت های دیگر قابل بحث دانست و گفت: پرداختن به ضوابط و استانداردهای اجرایی گردشگری حلال می تواند در جذب گردشگر بین المللی موثر باشد.

میرحسینی تصریح کرد: علیرغم حلال بودن کلیه خدمات گردشگری در کشور در رقابت با کشورهای فعال در این حوزه، در قالب استانداردهای بین المللی نیاز هست با همکاری بیشتر و به شکل فعال تری ورود کنیم.

وی گفت: ایران بعنوان تنها مقصد گردشگری در دنیا هست که فقط و فقط خدمات حلال ارائه می‌کند، اما سایر کشورها از این ظرفیت در رقابت منطقه ای استفاده بیشتری می برند بنابر این اگر بتوانیم در مرحله نخست طی یک مکانیسم ساده، بی‌هزینه و کوتاه استاندارد حلال را به همه خدمات سفر اعطا کنیم و در گام مهم‌تر بعدی بتوانیم در سطح بین‌المللی این برند حلال را به طور شایسته معرفی و تبلیغ کنیم.

معاون گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: خروجی تعامل دو طرفه و استاندارد سازی و ارتقاء کیفیت خدمات از طریق سنجش میزان رضایتمندی گردشگران قابل احصاء است.

وی با اشاره به افزایش اقامتگاههای بوم گردی، سفره خانه های سنتی و هتل های میراثی بیان کرد: شناسنامه دار شدن و استاندارد سازی غذاهای بومی نیز نقش مهمی در بهبود کسب و کارها و معرفی بیشتر ظرفیت های ناشناخته استان و جذب گردشگر خواهد داشت.

میرحسینی تعیین استانداردهای بین المللی ایزو را در جهت جذب گردشگر بین المللی دارای اهمیت دانست و گفت: استاندارد سازی هتل های میراثی و سفره خانه های سنتی از موضوعات مهمی است که ضوابط آن در دست تدوین بوده و در جذب گردشگران و ارایه خدمات مطلوب به آنان و حفظ و نگهداری آثار تاریخی و فرهگی بسیار موثر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: با مشارکت متخصصان در عرصه ملی و بین المللی و توسعه استانداردهای گردشگری می توانیم در شرایط به دور هیجان و احساس، فضایی استاندارد را برای معرفی فرهنگ و سنت های ارزشمند بومی به منظور افزایش حضور گردشگران فراهم آوریم.

انتهای پیام

دیدگاه خود را بیان کنید

Code Image