۸۰ درصد اقتصاد خانواده‌های محلی متکی به صنایع‌دستی است گردشگری

رئیس میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان چابهار گفت: جهت توسعه صنایع‌دستی چابهار باید حمایت لازم را از تولیدکننده داشته باشیم.

رئیس میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان چابهار گفت: جهت توسعه صنایع‌دستی چابهار باید حمایت لازم را از تولیدکننده داشته باشیم.

میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴  ۰ نظر   ۷۴۵ بازدید

۸۰ درصد اقتصاد خانواده‌های محلی متکی به صنایع‌دستی است


رئیس میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان چابهار:

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان، خیرالنسا امیری اظهار کرد: در شرایط فعلی که کشور با تحریم‌های ناجوانمردانه دست‌وپنجه نرم می‌کند قطعاً مسئله بیکاری و ایجاد اشتغال همراه با افزایش تولید داخلی و توسعه صنایع‌دستی می‌تواند یکی از اولویت‌ها و یکی از دغدغه‌های مهم مسئولین در بخش توسعه اقتصادی و اجتماعی باشد و دراین‌بین صنایع‌دستی از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با بیان اینکه شهرستان چابهار یکی از ظرفیت‌های غنی در بحث صنایع‌دستی و هنرهای سنتی است، تصریح کرد: ما در سطح شهرستان ۷ تعاونی فعال در حوزه صنایع‌دستی داریم و تقریباً ۱۵ کارگاه تولید انفرادی که حدود ۱۰۵ صنعتگر به‌صورت فعال کار تولید را انجام می‌دهند.

امیری با اشاره به اینکه مهم‌ترین صنایع‌دستی در سطح شهرستان چابهار سوزن‌دوزی، سکه دوزی و کار با صدف‌های دریایی است، تصریح کرد: این موارد جزء صنایع‌دستی و بومی شهرستان هستند و علاوه‌برآن صنایع‌دستی تلفیقی نیز داریم که به‌صورت رشته‌های تلفیقی در سطح شهرستان تولید را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه امروز در حوزه صنایع‌دستی بحث صادرات مطرح است، خاطرنشان کرد: در شهرستان چابهار این صادرات به‌صورت چمدانی باتوجه‌به همسایگی و مجاورت با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس انجام می‌شود.

امیری اظهار کرد: در واقع از دیرباز صنایع‌دستی در شهرستان چابهار با زندگی مردم عجین شده و به‌جرئت می‌توان گفت در بسیاری از روستاها ۸۰ درصد اقتصاد خانواده‌های محلی متکی به صنایع‌دستی هستند.

وی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی اثرات مثبت اقتصادی و اجتماعی در سطح شهرستان دارد، خاطرنشان کرد: صنایع‌دستی در بالابردن سطح اشتغال و ازدیاد درآمد همچنین درآمد ارزی باتوجه‌به صادرات و در توسعه گردشگری نقش بسزایی دارد و همچنین چابهار یک شهرستان گردشگرپذیر است و این گردشگران سبد فروش برخی از مردم شهرستان را از طریق خرید صنایع‌دستی تأمین می‌کنند.

رئیس میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان چابهار، افزود: بلوک بازار در واقع بازار صنعتگران شهرستان چابهار است که گردشگران وقتی وارد این شهرستان می‌شوند قطعاً از این بازار دیدن فرمایند و صنایع‌دستی خاص منطقه را خریداری می‌کنند و در واقع این گردشگران در تأمین سبد خانواری محلی این منطقه نقش مثبتی دارند.

امیری ادامه داد: در بحث حفظ میراث قومی و هویت ملی در شهرستان چابهار می‌توان گفت پوشش لباس بلوچی که به‌صورت سوزن‌دوزی است در واقع به‌صورت یک نماد ملی است، همانند و هم شکل با بقیه شهرستان‌های استان و استان‌های هم‌جوار بلوچ‌نشین استفاده می‌شود.

رئیس میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان چابهار تصریح کرد: یکی از دلایلی که در عصر تکنولوژی مردم هنوز به صنایع‌دستی توجه می‌کنند این است که مواد اولیه آن بسیار راحت در دسترس است؛ مثلاً برای سوزن‌دوزی؛ پارچه، نخ و سوزن و ایده در دسترس است ارزانی و دردسترس‌بودن مواد اولیه و عدم نیاز به سرمایه‌گذاری باعث شده که مردم بیشتر به این صنعت روی‌آورند .

امیری با بیان اینکه اولین گام اداره میراث‌فرهنگی آموزش صنایع‌دستی به مردم و جامعه صنعتگران و هنرآموزان است، خاطرنشان کرد: به‌صورت هر سه ماه یکبار یعنی ۳ فصل در طول سال کارآموزش صنایع‌دستی را در مرکز شهر و روستاهای برخوردار انجام می‌دهیم و مهارت‌آموزان موفق به دریافت گواهینامه مهارت و کارت تولید انفرادی می‌شوند و تسهیلات در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه سقف تسهیلات جهت راه‌اندازی کارگاه‌های صنایع‌دستی حدود ۴ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۱۰ نفر را به بانک‌های عامل از جمله بانک رسالت، بانک توسعه و تعاون و بانک رفاه معرفی کردیم و موفق به اخذ تسهیلات تا سقف ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان به‌ازای هر نفر شدند و امسال نیز یک سری تسهیلات در قالب تسهیلات پشتیبان در اختیار مهارت‌آموزان قرار خواهیم داد.

رئیس میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان چابهار بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که صنعتگران دارند ایجاد فروشگاه‌ها یا فضای دائمی برای عرضه محصولات صنایع‌دستی است که انشا الله شهرداری، میراث‌فرهنگی، فنی و حرفه‌ای و در رأس هرم فرمانداری در تلاش است تا دراسرع‌وقت بتوانیم مکانی به‌صورت دائم برای آنها در نظر بگیریم تا صنعتگران بتوانند تولیدات خود را شبانه‌روزی در معرض دید و فروش علاقه‌مندان به این صنایع قرار دهند و رونق تولید را در رأس کار داشته باشیم.

امیری افزود: یکی از رسالت‌های کار میراث‌فرهنگی معرفی ظرفیت‌های صنایع گردشگری ، دستی و میراث‌فرهنگی است که با برگزاری نمایشگاه‌های مختلف و همایش‌های گوناگون و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سطح ملی و بین‌المللی در تلاش است که به این امر بپردازد.

انتهای خبر/

دیدگاه خود را بیان کنید

Code Image