با وجود تاریخ غنی در جنوب سیستان و بلوچستان؛
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، آثار تاریخی یک منطقه مهمترین عنصر برای شناسایی تمدن، آدابورسوم، نوع پوشش و زندگی آن جامعه است که به خودی خود موضوعی مهمی برای زنده نگهداشتن فرهنگ آن منطقه است.
به همین علت موزهها نقش بسزایی در شناساندن فرهنگ و نوع زندگی مردمان هر منطقه دارند و اگر کسی بخواهد نسبت به مردم یک مکان خاص اطلاعاتی کسب کند حتماً موزههای آن شهر و منطقه را بازدید خواهد کرد.
زنده نگهداشتن و توجه به میراثفرهنگی یک منطقه مستلزم شناخت و شناساندن این میراث به بقیه اعضای جامعه، خصوصاً نسل جوان است، همچنین مرمت و نگهداری آثار فرهنگی به جامانده از تمدنها میتواند علاوه بر تقویت هویت ملی و فرهنگی اعضای جامعه ضامن بقای فرهنگ ایرانی و بومی برای نسلهای کنونی و آینده باشد.
درکل موزه یک پدیده اجتماعی است و باید در خدمت جامعه باشد چرا که اگر موزهها نقش مؤثر و جذاب خود را بتوانند به خوبی اجرا کنند برای زنده نگهداشتن تمدنها و رونق پدیده گردشگری بسیار ارزشمند هستند.
شهر بندری چابهار که به عنوان مرکزیت جنوب استان سیستان و بلوچستان شناخته میشود و دارای مردمانی با پوشش و فرهنگ متفاوت است این روزها موزه فعالی برای شناساندن فرهنگ غنی مردم جنوب این استان پهناور ندارد.
از آنجاییکه شهر چابهار یک شهر توریستی است و سالانه تعداد زیادی از گردشگران به این شهر سفر میکنند وجود یک موزه مردمشناسی و آثار تاریخی بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه این مورد علاوه بر شناساندن فرهنگ مردم منطقه به دیگر مردم کشور از نظر اقتصادی نیز آوردهای مناسب برای این شهر بندری دارد.
تنها موزه تلفیقی مردمشناسی چابهار تعطیل است
در همین خصوص خیرالنسا امیری، رئیس میراثفرهنگی شهرستان چابهار در گفتگو با خبرنگار چهاربهاران گفت: موزه مردمشناسی و باستانشناسی شهرستان چابهار که در محل ساختمان فرمانداری قدیم قرار داشت تنها موزه تلفیقی مردمشناسی و باستانشناسی در این شهرستان بوده که متأسفانه به دلیل ریزش سقف ساختمان موزه مجبور به تعطیلی این موزه حدود چند سالی شدهایم تا بتوانیم کار مرمت و تعمیر آن را انجام دهیم.
وی افزود: خوشبختانه با اقدامی که سازمان میراثفرهنگی انجام داد این موزه در حال مرمت است در حال حاضر تقریباً حدود ۲ سال است که کار احیای مجدد ساختمان موزه در حال انجام است و برای فاز تکمیلی آن امسال حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه در نظر گرفته شده است که بتوانیم با این مبلغ آن را راهاندازی مجدد کنیم و بتوانیم؛ مانند سالهای گذشته پذیرای گردشگران باشیم.
رئیس اداره میراثفرهنگی تصریح کرد: این موزه اواخر امسال یا اوایل سال ۱۴۰۳ حتماً راهاندازی خواهد شد و ما منتظر این هستیم که پیمانکار پروژه را به ما تحویل بدهد.
امیری ضمن اشاره به اینکه چنین موزهای در شأن سواحل مکران نیست، اظهار داشت: با توجه به درخواست و پیگیریهای متعدد و مکرر در تلاشیم تا با کمک منطقه آزاد چابهار موزه بزرگ جنوب استان را راهاندازی کنیم.
با ما در فضای مجازی همراه باشید 👇👇
🌐وبسایت
www.chht-sb.ir
🌐اینستاگرام
instagram.com/sb_cthh
🌐توییتر
twitter.com/sb_cthh
🌐آپارات
aparat.com/sb_cthh
🌐روبیکا
rubika.ir/visit_Sb