استاندار در جمع خبرنگاران مطرح کرد گردشگری

استاندار در جمع خبرنگاران مطرح کرد....توافق گردشگری سیستان‌وبلوچستان با افغانستان

استاندار در جمع خبرنگاران مطرح کرد....توافق گردشگری سیستان‌وبلوچستان با افغانستان

میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴  ۰ نظر   ۲۳۲۱ بازدید

استاندار در جمع خبرنگاران مطرح کرد

استاندار سیستان‌وبلوچستان ضمن تشریح تمهیدات این استان برای میزبانی از گردشگران نوروزی از به‌کار بردن عبارت «محروم» برای این استان انتقاد کرد و گفت: «محروم کسی است که نتواند کار درست انجام دهد.»

توافق گردشگری سیستان‌وبلوچستان با افغانستان

به‌گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری سیستان وبلوچستان مهندس هاشمی در نشست خبری این مطلب را بیان کرد و افزود :ما به‌دنبال ارتباط مردم ایران با استان سیستان‌وبلوچستان هستیم و می‌خواهیم تفاوت‌ها را به‌نمایش بگذاریم. برای ما سخت است که از کشورهای همسایه سخن گفته شود، اما مردم ما در مورد کشور خودشان اطلاعات تازه‌ای نداشته باشند. خوشبختانه رئیس‌جمهوری تاکنون سه بار به این استان سفر کرده است و در سال ۹۶ نیز سفر دیگری به استان سیستان‌وبلوچستان خواهد داشت.

وی با دعوت از همه مردم برای بازدید از زیبایی‌های استان سیستان‌وبلوچستان، ادامه داد: ما این استان را مقصدی ناشناخته تعریف کرده‌ایم تا مردم بیایند و خودشان این استان را کشف کنند و تصویر خوبی از زیبایی‌های منطقه را که بهترینش خلق‌وخوی مردم است ببینند. برخی می‌گویند که این استان خط قرمز و پرخطر است که حاکی از ناآگاهی کسانی است که آن را ندیده‌اند.

استاندار سیستان‌وبلوچستان افزود: سال ۹۳ این استان را سال ”فرهنگی“ نامیده‌ایم، درحالی‌که این استان فاقد حتی یک سینما بود. روی این زمینه کار شد. اکنون چهار سال است که اجازه نداده‌ایم نمایشگاه کتاب در استان تأسیس شود. امسال را هم سال ”حاشیه‌نشینی“ تعریف کرده‌ایم تا بتوانیم احساس حضور داشتن و نقش مردمی را که در حاشیه زندگی می‌کنند به آن‌ها برگردانیم؛ این یک ضرورت انسانی است

هاشمی تصریح کرد: از نظر سرمایه‌گذاری در استان مشکلی وجود ندارد. پروژه‌هایی در دست اجراست که یکی از آن‌ها شبکه راه‌آهن است. در شبکه راه‌آهن ۳۰۰میلیارد تومان برای صورت‌وضعیت پیمانکار عقب بودیم. ۲۷۵میلیارد تومان کارسازی شد که به پیمانکار بدهیم. ما به‌دنبال اتصال به سرخس و آسیای میانه هستیم و گام نخست برای این منظور، وصل شدن چابهار به شبکه سراسری است.

افتتاح راه‌آهن چابهار به زاهدان تا سه سال آینده

وی اظهار کرد: می‌توان گفت تا سه سال آینده راه‌آهن از چابهار به زاهدان کشیده خواهد شد، اما اگر بخواهیم آن را تا سرخس ادامه بدهیم، زمان‌بر است. درخواست ما این بوده که اذن رهبری را برای استفاده از بودجه صندوق ملی بگیریم. قرار نیست فقط افتخار کنیم به اینکه در صندوق ملی ذخیره داریم. کدام پروژه بااهمیت‌تر از خط ریلی چابهار ـ سرخس است که بتواند سهم ارتباط و اشتغال را نهادینه کند؟ اگر این بودجه را در اختیار نداشته باشیم، این پروژه مشمول مرور زمان می‌شود و فرصت ملی را می‌سوزاند. برای جلوگیری از این کار، صندوق توسعه ملی باید به‌یاری ما بیاید. این صندوق به‌خاطر اوضاع سخت یا فرصت‌ساز به‌وجود آمده و به‌نظر من راه‌آهن یک موقعیت فرصت‌ساز است.

استاندار سیستان‌وبلوچستان گفت: در ۳۰۰ کیلومتر از ۷۵۰ کیلومتر کارگاه زده‌ایم. استان به کارگاه تبدیل شده‌ و دغدغه سرمایه‌گذاری نداریم. ما می‌خواهیم پروژه‌های خود را برای میزبان شدن همه مردم کشور تکمیل کنیم. آغوش گرم مردم استان به‌روی ملت باز است. من به این جمله اعتقاد دارم: ”همه دارایی ما وسعت نظر مردم است

پیشنهاد برگزاری جشنواره فیلم فجر در سیستان‌وبلوچستان

علی‌اوسط هاشمی خاطرنشان کرد: اواخر سال با همه رؤسای فدراسیون‌های کشور جلسه داشتم که هر فدراسیون یک میزبانی را در استان داشته باشد و آن را اداره کند. می‌خواهیم به تمرکززدایی از تهران برسیم. باید مناسبت‌ها به استان‌های دیگر هم سوق داده شود. چه اشکالی دارد جشنواره فیلم فجر به‌جای تهران در استان سیستان‌وبلوچستان برگزار و این استان پاتوق هنرمندان شود؟ درنظر بگیریم که عدالت فقط در بودجه نیست.

او افزود: پنج فرودگاه داریم که چهار فرودگاه از آن‌ها عملیاتی و فعال است. یک فرودگاه هم درحال طی کردن مراحل نهایی است. بزرگ‌ترین فرودگاه‌ بین‌المللی را هم در چابهار خواهیم داشت. ما در استان ایرلاین داریم. شما چند استان را سراغ دارید که خودش هواپیمایی داشته باشد؟ خط کشتی‌رانی ایران و عمان را در چابهار راه‌اندازی و بزرگ‌ترین پایانه مسافربری را ایجاد کرده‌ایم. برای اولین بار کشتی گردشگران اروپایی به‌مقصد عمان به چابهار خواهد آمد تا پس از آن برای اجرای تورهای داخلی نیز زمینه‌ها را فراهم کنیم. ما مجتمع‌های بین‌راهی را توسعه داده‌ایم و ۴۴ واحد هدف‌گذاری شده که ۲۵ مجتمع بین‌راهی تا پایان سال به مردم خدمات می‌دهند. سطح مراکز اقامتی و هتل‌ها ارتقا داده شده، به‌طوری‌که هتل لیپار چابهار تکمیل شده است.

مقاصد بین‌راهی باید تعریف شوند

استاندار سیستان‌وبلوچستان گفت: با راه‌آهن صحبت کرده‌ایم و به‌توافق رسیده‌ایم که خط راه‌آهن اصفهان به استان سیستان‌وبلوچستان فعال شود. ما باید مقاصد بین‌راهی را برای مردم تعریف کنیم. هر مقصد بین‌راهی می‌تواند خاطره‌ای ایجاد کند. وقتی گرایش و میل به حضور در استان تقویت شد تقویت استان‌های دیگر را نیز در پی دارد.

هاشمی گفت: به ادارات دولتی اعلام کرده‌ایم که مراکز اقامتی تحت‌اختیار خود را به بخش خصوصی واگذار کنند یا به اتحادیه هتل‌داران یا به هر تشکل صنفی‌ای که آمادگی داشته باشد این کار را برعهده بگیرد.

استاندار سیستان‌وبلوچستان اظهار کرد: «من برای تبلیغ استان خود حتی از شبکه‌های مجازی ازجمله فیسبوک و تلگرام و اینستاگرام بهره می‌برم و شخصاً آن‌ها را اداره می‌کنم. اگر از روستایی پیامی برای من منتقل شود، حتماً موضوع آن را برای مدیرکل خود ارجاع می‌دهم و خوشحالم که از این ظرفیت‌ها می‌توانم استفاده کنم.»

توسعه زیرساخت‌ها برای ورود گردشگران

کامبیز مشتاق‌گوهری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سیستان‌وبلوچستان، در ادامه این نشست گفت: در توافق با استانداری قرار است که توجه ویژه‌ای برای گردشگری استان در سال ۹۶ شود. در این راستا، مجموعه فعالیت‌هایی در استان و کشور برای توسعه زیرساخت‌ها و ورود مسافران انجام شده است.

مشتاق‌گوهری ادامه داد: بیشتر گردشگران ما آلمانی هستند. برنامه ما این است که از 3میلیون و ۵۰۰هزار نفر گردشگر ورودی در سال به 4میلیون نفر میهمان برسیم. ما در حوزه مراکز بوم‌گردی نیز در سال جاری نزدیک به ۴۴ واحد تأسیس کرده‌ایم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سیستان‌وبلوچستان افزود: دو روستای هدفِ‌گردشگری در استان و چهار دهکده ساحلی در سواحل جنوبی، و تعدادی بازارچه و قطب صنایع‌دستی در منطقه سیستان‌وبلوچستان و شهر زاهدان ایجاد کرده‌ایم و کارگاه‌های تولیدی نیز موردتوجه قرار گرفته است. بنا داریم که با همکاری یکی از باستان‌شناسان، موزه‌ منطقه‌ای زاهدان را به مرکز پژوهش‌های باستان‌شناسی تبدیل کنیم.

دیدگاه خود را بیان کنید

Code Image