هنرمندان سیستان و بلوچستان در سومین جشنواره بینالمللی چند رسانهای میراثفرهنگی خوش درخشیدند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ۴ اثر قنات کولک به کارگردانی مشتاق رئیسی در بخش گزارش خبری، «سوچن» اثر تولید شده توسط موسسه مردم نهاد تصویرگران راه نو در بخش نماهنگ تلویزیونی، فیلم «میرو» به کارگردانی حسین ریگی در بخش آثار سینمایی و مستند «پلیوار» به کارگردانی محمدرضا عدیلی در بخش مستند تلویریونی آثار پذیرفته شده استان سیستان و بلوچستان بودند.
در بخش نهایی و داوری گزارش خبری، قنات کولک به کارگردانی مشتاق رئیسی صاحب لوح افتخار جشنواره شد.
اثر قنات کولگ به کارگردانی مشتاق رئیسی گزارشی خبری از یک قنات قدیمی در روستای هیچان شهرستان نیکشهر است که پس از گذشت قرن ها از دل تاریکی، نور امید را هنوز هم در دل کشاورزان می تاباند و باعث رونق کشاورزی در این روستا شده است.
فیلم میرو هم ساخته حسین ریگی یکی از آثار سینمایی حاضر در جشنواره فیلم فجر است که داستانی درباره مقاومت مردم سیستان در ۸ سال دفاع مقدس را روایت میکند.
مستند «چهل تریز، لباس سیستان» و «پلیوار، لباس بلوچستان» هم در دو قسمت پوشاک منطقه سیستان به نام چهل تریز، پوشاک منطقه بلوچستان به نام پلیوار به مدت زمان ۸۰ دقیقه تولید و تدوین شده است.
ساخت این مستند در شهرهای زاهدان، زابل، هامون، هیرمند، نیمروز، شهر علی اکبر، ادیمی، ایرانشهر، دامن، قاسم آباد بمپور، ابتر، سراوان، دزک، چابهار و کنارک انجام شده است.
کارگردانی و پژوهش این مستند بر عهده محمدرضا عدیلی، تهیه کننده نجمه احسان الهی، تصویربرداری صادق سوری، صدابرداری سلمان عثمان نژاد و مجیدامینی و دستیار صدا و تصویر نیز سبحان رنگریز بوده است.
همچنین اثر «سوچن» نیز روایتی پیرامون هنر سوزن دوزی بانوان استان سیستان وبلوچستان است که در زمره هنرهای اصیل و صنایع دستی فاخر کشور نیز محسوب میشود و قدمت طولانی دارد.
نویسندگی این اثر بر عهده جواد سلمان نژاد و تصویربرداری کار را نیز پوریا خازنی بر عهده داشته که در شهرستان سراوان و طی مدت زمان ۵ دقیقهای تصویربرداری و تولید شده است.
مجری این اثر موسسه مردم نهاد تصویرگران راه نو با همکاری اداره ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان بوده است.
سومین جشنواره بین المللی تولیدات چند رسانه ای در شیراز در بخشهای مختلف رادیو و تلویزیون، هنر های نمایشی، عکس و پوستر، میراث دیجیتال، ایده و تجارب، شعر و موسیقی، پویا نمایی، آثار سینمایی و بخش شیراز آغاز به کار کرد.