معاون میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت: 13 پروژه در حوزه میراث ناملموس به ثبت رسیده است که 3 تا متعلق به سیستان و 10 تا متعلق به بلوچستان است
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، مجید کلانوری اظهار کرد:
در حال حاصر 3 پروژه را برای ثبت در فهرست آثار ملی در نظر گرفتیم که یکی از آنها قناتی است در روستای ناهوک و دیگری سنگ نگاره های این منطقه است و پروژه سوم پرونده باغ شهر جالق است که در دست اقدام است و قرار است این شهر را با توجه به ظرفیت های شهر جالق، و طبیعت زنده ای که در آنجا حکمفرماست و با توجه به مجموعه آرامگاهی و منظری که در آنجا وجود دارد به عنوان باغشهر و پایگاه ملی به ثبت ملی برسانیم.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: در حال حاضر پنج پایگاه کوه خواجه، شهر سوخته، دهانه غلامان، کویر لوت و قلعه بمپور به عنوان پروژه ملی به ثبت رسیده اند و امسال نیز پروژه باغشهر جالق پروژه جدیدی است که قرار است به عنوان پروژه ملی به ثبت برسد.
این مسئول ادامه داد: دکتر طالبیان در سفر به سیستان و بلوچستان طی پیشنهادی قول ثبت جهانی مجموعه قلعه های بلوچستان و منظر فرهنگی آن را دادند که به این منظور باید حدود 80 قلعه مستندنگاری شوند و فقط 30 قلعه در منطقه سراوان داریم.
وی گفت: اگر این پرونده ها را هم به مجموعه پرونده های برنامه ریزی شده اضافه کنیم در آینده شاهد 3 اثر ثبت جهانی شده در بلوچستان خواهیم بود.
کلانوری با اشاره به این که اعتبارات ما در سال 95 نسبت به سال گذشته از محل اعتبارات ملی، 3 و نیم برابر افزایش داشته است، بیان کرد: ما توانستیم اعتبار 440 میلیون تومانی را برای قلعه بمپور که مدتها اعتبار خاصی به آن تعلق نگرفته بود، جذب کنیم.
ادامه داد: سعی کردیم توزیع اعتبارات به گونه ای باشد که همه شهرستانها و حتی نقاط محروم از این اعتبارات برخوردار شوند.
وی افزود: در حوزه میراث فرهنگی، موضوعی با عنوان میراث ناملموس هست که در اسفندماه سال گذشته 13 اثر در سیستان و بلوچستان به ثبت میراث ناملموس رسیده که 3 اثر متعلق به منطقه سیستان و 10 اثر متعلق به منطقه بلوچستان میباشد.
کلانوری بیان کرد: موضوعات ثبتی در این پرونده ها مربوط به آداب و رسوم مردمان آن مناطق میشود.
وی ادامه داد: برای اولین بار در کشور موضوعی با عنوان ثبت حاملان میراث ناملموس مطرح شد که نام افرادی که ایجاد کننده یا ابداع کننده و صاحب نظر و هنری هستند و تنها آنها آن هنر را بلدند به عنوان حامل میراث ناملموس به ثبت می رسد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: شیرمحمد اسپندار ابداع کننده ساز دونلی بود و اولین فرد در کشور از سیستان و بلوچستان بود که در فهرست حاملان میراث نامحسوس ثبت شد.
انتهای پیام/مقیمی