معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه زابل گفت: میراث فرهنگی، شناسنامه هویتی ملتهاست و منطقه سیستان با پیشینهای چند هزار ساله، گنجینهای بیبدیل از فرهنگ، هنر و تمدن ایرانزمین است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علی ولایتیپور روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزهها، در نشست با رئیس و کارکنان اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان زابل و بازدید از موزه مردمشناسی این شهرستان بیان کرد: صیانت از این گنجینه ارزشمند، تنها بر عهده نهادهای دولتی نیست؛ بلکه نیازمند مشارکت فعال مردم، نخبگان، دانشگاهیان، رسانهها و تمامی دلسوزان فرهنگ و تاریخ است.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان با تأکید بر نقش میراث فرهنگی در توسعه فرهنگی، هویتی و اقتصادی منطقه خاطرنشان کرد: فرمانداری ویژه زابل آماده همکاری همهجانبه در زمینه توسعه زیرساختهای گردشگری، مرمت آثار تاریخی و جذب سرمایهگذار در این حوزه است.
فرماندار ویژه زابل، از تلاشهای اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان در حفاظت از آثار تاریخی و ترویج فرهنگ اصیل سیستانی قدردانی کرد و خواستار استمرار تعامل میان نهادهای اجرایی و فرهنگی برای بهرهبرداری بهتر از ظرفیتهای میراثی منطقه شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زابل نیز در این دیدار گزارشی از اقدامات، پروژهها و برنامههای این اداره ارائه داد و با اشاره به جایگاه تاریخی و تمدنی منطقه سیستان، بر لزوم حمایت مستمر از میراث تاریخی و توسعه زیرساختهای گردشگری تأکید کرد.
سیاوش سنجرانی افزود: سیستان با دارا بودن آثار ارزشمند باستانی و فرهنگی، یکی از قطبهای مهم میراثی کشور محسوب میشود که در صورت حمایت و معرفی صحیح، میتواند به مقصدی مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.
بدون نقشآفرینی فعال طوایف، توسعه منطقه سیستان امکانپذیر نیست
فرماندار زابل همچنین در نشست با جمعی از بزرگان، معتمدان، نخبگان و ریشسفیدان طایفه کمالی اظهار کرد: طوایف اصیل و بزرگی مانند طایفه کمالی سرمایههای اجتماعی و انسانی ارزشمندی هستند که پایههای اعتماد، وحدت و مشارکت مردمی در پیشبرد امور به شمار میروند.
او افزود: بدون نقشآفرینی فعال طوایف، توسعه منطقه سیستان امکانپذیر نیست و همراهی معتمدان و بزرگان کلید موفقیت دولت در خدمترسانی واقعی به مردم است.
ولایتی پور با تأکید بر اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای بومی و اجتماعی از جمله طوایف، گفت: تمام تلاش ما در فرمانداری، حرکت در مسیر توسعه، عدالت و پاسخگویی به مطالبات واقعی مردم است.