به همت و تلاش مدیرکل و مسئولین و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان 800 میلیون ریال برای احداث بازارچه مصوب شده است و قرار است طرح مذکور در سه ماهه اول سال 96 آغاز شود.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، خیرالنسا امیری اظهار کرد: یکی از ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان نیکشهر، صنایع دستی غنی و ارزشمندی است که حاصل ذوق، سلیقه، تلاش و هنر دستان صنعتگرانی است که با متجلی کردن روح هنر در تار و پود پارچه، در تارهای نازک داز و رنگ های سیکه و منجق به صنایع دستی حیات تازه بخشیده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر افزود: صنعتگران سرمایه عظیمی هستند که نقش اساسی در اقتصاد خانوارهای روستایی و عشایری ایفا کرده و توانسته اند صنایع دستی را به عنوان یکی از موفق ترین جایگزین های درآمدی در برابر خشکسالیهای اخیر و در نتیجه ضعیف شدن کشاورزی معرفی کنند.
این مسئول ادامه داد: بی شک در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده است این صنعت پویا در شهرستان نیکشهر میتواند نقش موثری در افزایش سهم درآمدی خانوارها و تولید و اشتغال داشته باشد.
وی گفت: در شهرستان نیکشهر در پی اجرای طرح شناسایی و کدگذاری صنعتگران صنایع دستی تعداد 3500 نفر از صنعتگران شناسایی شده است که قطعا این ظرفیت در شهرستان چند برابر است.
امیری بیان کرد: یکی اولویت های کار اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر بحث احداث بازارچه دائمی صنایع دستی در محل تنگه سرحه است که به همت و تلاش مدیرکل و مسئولین و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان 800 میلیون ریال برای احداث بازارچه مصوب شده است و قرار است طرح مذکور در سه ماهه اول سال 96 آغاز شود.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر افزود: تلاش میکنیم از محل اعتبارات توسعه مناطق روستایی اعتباراتی نیز مصوب گردد.
این مسئول یادآور شد: با احداث این بازارچه یکی از مشکلات و دغدغه اصلی صنعتگران در حوزه تولید، فروش و بازاریابی محصولات صنایع دستی شهرستان نیکشهر و شهرهای مجاور قصرقند و فنوج حل خواهد شد.
وی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته با احداث این بازارچه و کارگاه تولیدی برای 200 نفر به طور مستقیم در این شهرستان، شغل ایجاد میشود.
امیری خاطرنشان کرد: در حال حاضر صنعتگران شهرستان در 4 رشته سوزن دوزی، حصبربافی، سکه دوزی و سفالگری مشغول به تولید هستند و توانسته اند نقش مهمی در صادرات سوزندوزی به کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته باشند.
انتهای پیام/مقیمی