MirasFarhangi Sistan va Balouchestan:
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان خبر داد
احداث شهرک گردشگری ۵۰۰ میلیون دلاری در چابهار
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان از احداث یک شهرک گردشگری در محدوده چابهار با سرمایهای بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار از سوی یک ایرانی مقیم امارات خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، کامبیز مشتاق گوهری با اشاره به استقبال سرمایهگذاران ایرانی برای فعالیت در سیستان و بلوچستان و رشد گردشگری این منطقه در مدت کوتاه، اظهار کرد: این استقبال، بیشتر در بخش مجتمع هاي گردشگري و بومگردی بوده است که در اين زمينه علاقمندي سرمایهگذاران ایراني مقيم خارج از كشور نيز برانگيخته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: يك بازرگان ایرانی مقيم كشور امارات قصد دارد شهرکي گردشگری در اراضی شهر جدید «تیس» در جنوب استان از توابع شهرستان چابهار با سرمايه گذاري قابل توجه احداث كند.
وی گفت: تاسيس بومگردیها در سیستان و بلوچستان به شدت از سوي مردم و به ويژه جوانان مورد استقبال قرار گرفته است، به گونه اي که سال گذشته در کل این استان، حتي يك واحد اقامتگاه بومگردی مشاهده نمیشد اما امسال شمار تقاضاهاي احداث يا تاسيس اين نوع اقامتگاه ها به ٥٨ واحد رسیده است.
این مسئول از افزایش تعداد بومگردیها تا ۲۰۰ واحد در سیستان و بلوچستان تا پایان امسال خبر داد.
مشتاق گوهری احداث این اقامتگاهها را در گردشگری بسیار کارگشا دانست و افزود: تمرکز ما به نسبت هتل، بايد روی احداث بومگردیها باشد، به این دلیل که سریعتر راهاندازی میشوند و در بافت روستایی و عشایری این استان، مخصوصا با توجه به تمرکز گردشگری سیستان و بلوچستان در این حوزه و پراکندگی آثار تاریخی، بیشتر به کار میآیند و به سرمایهگذاری کلان هم نیازی ندارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: بومگردی ها، بافت روستایی و عشایری را بهم نمیزنند و به واسطه آنکه مردم محلی و روستایی را مستقیم درگیر میکنند، باعث پایداری اقتصادی در این استان میشوند و برای همین هم توسعه بومگردی در کنار گسترش شمار دفاتر خدمات مسافرتی، در اولویت این استان قرار دارد.
این مسئول در ادامه به پروندههای این استان برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو، اشاره کرد و گفت: درحال حاضر سه پروندهی «آسبادها»، «باغشهر جالق سراوان» و «قلعههای بلوچستان» درحال تکمیل است.
وی همچنین از ارتقاء تعداد پایگاههای میراث فرهنگی در استان که هماکنون دارای دو اثر جهانی شهر سوخته و کویر لوت است، خبر داد و افزود: پایگاه میراث ملی باغشهر جالق، سال گذشته تصویب و راهاندازی شد.
مشتاق گوهری خاطرنشان کرد: این استان تا دو سال پیش، دو پایگاه میراثِ جهانی و ملی داشت، اما درحال حاضر شش پایگاه در استان احداث شده که چهار پایگاه ملی و دو پایگاه دیگر جهانی و ١٢ پايگاه استاني است