مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان:  گردشگری

سیستان و بلوچستان دارای 3 موزه منطقه ای بزرگ می شود

سیستان و بلوچستان دارای 3 موزه منطقه ای بزرگ می شود

میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان
یک‌شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۶۸۷ بازدید

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان: 


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان در سال آینده دارای 3 موزه منطقه ای بزرگ در زاهدان، زابل و چابهار می شود.

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، کامبیز مشتاق گوهری در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی اظهار کرد: تا پیش از سال 93 تنها یک موزه منطقه ای در زاهدان داشتیم اما در سال گذشته یک ساختمان بزرگ و مدرن را به موزه منطقه ای سیستان اختصاص دادیم که در شهر زابل آماده شده و برنامه ریزی های آن صورت گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: طرح محتوایی این موزه را در دستور کار قرار دادیم که کل پژوهشها و کاوشهای باستان شناسی در حوزه سیستان در این مجموعه گردآوری و به نمایش گذاشته شود و مجموعه موزه زاهدان صرفا نگهدارنده کل آثار کاوش شده در سیستان و بلوچستان نباشد.

این مسئول ادامه داد: در هفته گذشته نیز با همکاری و پشتیبانی منطقه آزاد چابهار توانستیم در یکی از سایت های مهم و بسیار جذاب منطقه آزاد موزه بزرگ جابهار را طراحی و ماکت آن را رونمایی کنیم که با دستگاه های مختلف مشارکت کننده یک مجموعه بوم باستان شناسی را در چابهار راه اندازی نماییم.

وی گفت: در سال آینده سیستان و بلوچستان دارای 3 موزه منطقه ای بزرگ خواهد بود که رفتار تمدنی بین تمدنهای جنوب شرق کشور را با مناطقی مثل هند و چین و از سوی دیگر با بین النهرین و میان رودان به نمایش خواهند گذاشت و تنوع جمعیتی و تنوع بوم شناسی منطقه را هم می توانیم در این مجموعه ها به نمایش بگذاریم.

مشتاق گوهری بیان کرد: در کنار این موزه های منطقه ای موزه های اقماری دیگری شکل میگیرد و در همین راستا در اطراف موزه بزرگ زاهدان 14 موزه دیگر پیش بینی شده که در سال آینده مجوز آنها صادر خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: موزه های مادر ما مرکز هدایت موزه های اقماری خواهند بود و همین الگویی که در زاهدان اجرا می شود در زابل و چابهار دنبال خواهیم کرد که شهرستان های پیرامون آنها به مرکزیت موزه مادر می توانند امکان پوشش دارایی های فرهنگی و تمدنی را داشته باشند.

این مسئول ادامه داد: در حوزه زیرساخت ها، در همه شهرهای استان، کمپینگ ها و فضاهای حضور گردشگران فراهم خواهد شد و البته این شروعی برای برنامه ششم توسعه است.

وی با بیان اینکه سال 96 شروع فصل گردشگری در استان است، گفت: امیدواریم در سال های آینده بتوانیم اعتبارات را افزایش دهیم و به این سمت برویم که بخش خصوصی را به طور جدی روی کار بیاوریم.

مشتاق گوهری تصریح کرد: سیستان و بلوچستان در بین 31 استان کشور تنها استانی است که از ماده 27 و 88 قانون بودجه توانسته در واگذاری به بخش خصوصی، طرح های ناتمام و در واگذاری بناهای آثار تاریخی به بخش خصوصی برای اجاره و راه اندازی حداکثر استفاده را ببرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: در زمینه راه اندازی بوم گردی ها توانسته ایم فاصله را با کشور کم کنیم به طوری که در سال 94 هیچ واحد بومگردی در استان نداشتیم اما در سال 95 و 96 آمار را از صفر به 77 واحد بومگردی رساندیم و پیش بینی میشود تا پایان سال به 200 واحد بومگردی در سطح استان برسد.

این مسئول با بیان این که واحدهای بومگردی از اهمیت زیادی برخوردارند و میتوانند ظرفیت ویژه را برای استان فراهم کنند، یادآور شد: با وجود اینکه مزیت استان در حوزه گردشگری روستایی عشایری است و حدود 51 درصد جمعیت استان در مناطق روستایی و عشایری ساکن اند، قرار نیست در این مناطق حضور سنگین مراکز گردشگری را داشته باشیم بلکه از همان الگوی مسکن روستایی و عشایری برای ایجاد زیرساخت های گردشگری استفاده خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه نمونه هایی از واحدهای بومگردی استان در قلعه نو و تمین است، خاطرنشان کرد: این واحدها در فهرست بومگردی های کشور هستند و گردشگران خارجی نیز به آنها رجوع می کنند.
انتهای پیام

دیدگاه خود را بیان کنید

Code Image