جشنواره های گردشگری در دلگان حس تعلق مکان مردم را افزایش میدهد
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، مجتبی شجاعی فرماندار دلگان در نشست هم اندیشی با مدیرکل و معاونین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان که به منظور برگزاری جشنواره حنا در سالن جلسات موزه منطقه ای جنوب شرق برگزار شد، اظهار کرد: هفته گذشته کلنگ زنی ۳ پروژه مهم گردشگری با اعتبار ۵ میلیارد تومان برگزار شد و یکی از این پروژه ها، آب گرم کنتی بود که سالها از مطالبات و آرزوی مردم منطقه بود.
وی با اشاره به اینکه تمدن دلگان مربوط به عهد مفرغ هست و صاحب تمدن در حاشیه جازمویان است، افزود: شهرستان دلگان ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد و از منابع آبی خوبی برخوردار است.
فرماندار دلگان بیان کرد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی در دلگان حدود ۳ هزار هکتار است که ۱۳ هزار تن از گیاهان دارویی این شهرستان به استانهای دیگر صادر میشود و بیشترین سطح زیر کشت به چای ترش و حنا اختصاص دارد که در کشور بیشترین میزان را دارد.
شجاعی از مدیرکل میراث فرهنگی استان خواست تا زمینه فرهنگی و معرفی محصولات را ایجاد کرده و ثبت چای ترش به عنوان اثر طبیعی دلگان در فهرست آثار ملی کشور پیگیری نماید.
وی در رابطه با جشنواره حنا در دلگان بیان کرد: این جشنواره ها حس تعلق مکان مردم منطقه را افزایش میدهد و منجر به توسعه امنیت پایدار، توسعه اقتصادی و نیز رضایت مردم میشود.
فرماندار دلگان با اشاره به اینکه این شهرستان، هفتاد شهید دارد که جوانترین شهید مدافع حرم و جوانترین جانباز مدافع حرم نیز متعلق به این شهرستان هستند، افزود: دلگان نگینی در بلوچستان و مرکز وحدت استان هست که باید نگاه به این شهرستان توسعه محور باشد.
این مسئول ادامه داد: اولین جشنواره جازموریان بین دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان و به میزبانی دلگان برگزار شد و بازتاب و تاثیر بسیار خوبی داشت و جشنواره گردشگری دلگان نیز میتواند به صورت ملی برگزار شود.
وی تصریح کرد: ۱۳۵ هزار نفر شتر در استان و ۱۸ هزار نفر در دلگان وجود دارد و این شهر، تنها شهری است که این تعداد شتر را دارد و قرار است مسابقه ملی شتردوانی بانوان در دلگان برگزار شود.
شجاعی پیشنهاد کرد: یک روز به عنوان روز و یا هفته فرهنگی دلگان معرفی شود تا ظرفیت های این شهرستان معرفی شود و اگر همچون برنامه شبهای فرهنگی استان در مکان های مختلف از جمله برج میلاد و غیره برگزار شود بیشتر معرفی خواهد شد.
فرماندار دلگان افزود: اکو موزه در دلگان میتواند زمینه خوبی را برای جذب گردشگر و توسعه منطقه بوجود آورد و این موضوع را قطعا با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان پیگیری خواهیم کرد.
وی همچنین پیشنهاد کرد: صحراگردی با شتر که سنت قدیمی ایرانی ها و مسلمانان هست، نیز میتواند در جذب گردشگر و نیز معرفی ظرفیت های بالای این شهرستان و حتی استان سیستان و بلوچستان موثر واقع شود، به همین منظور بهتر است استراحتگاه هایی مشخص شود تا زمینه حضور گردشگران بیشتری فراهم شود و شرکت کنندگان و گردشگران در این ایام از امکانات لازم برخوردار شوند.
انتهای پیام